1. Waar vind ik meer informatie over Ik onderzoek mee en de projecten?
Hoe Ik onderzoek mee werkt, leest u op de homepage en in de stap voor stap uitleg wanneer u een account heeft aangemaakt. Meer informatie over de projecten, vindt u onder 'Informatie over onderzoeksprojecten' en 'veelgestelde vragen'. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de projectleiders van de projecten. De contactgegevens vindt u per project bij de projectinformatie en bij 'veelgestelde vragen'.
De contactpersoon voor het project 'Intiem zijn met chronische pijn is Eveline de Jong: eveline@landelijknetwerkchronischepijn.nl
2. Over welke onderwerpen kan ik meedenken?
Wij vragen u om mee te denken over de volgende drie onderwerpen:
De 3 onderwerpen zijn verdeeld over 3 aparte vragenlijsten in het Intiem zijn met chronische pijn project.
3. Wat is de looptijd van het Intiem zijn met chronische pijn project?
Het onderzoek loopt van 25 december 2020 t/m 31 januari 2021. Meedoen door nieuwe ervaringen en ideeën te delen (vragen en stellingen te maken), kan tot en met 31 januari. Hierna kunnen alleen nog vragen en stellingen beantwoord worden tot en met 6 februari.
5. Wie kan meedoen aan het onderzoek?
1. Wat is het Healthy Brain Cohort Poject?
Het doel het Healthy Brain Cohort is om beter te begrijpen hoe biologische factoren en omgevingsfactoren beïnvloeden hoe we denken en hoe we ons voelen en gedragen in het dagelijks leven. Er wordt daarvoor een database en biobank met meetgegevens van wel duizend mensen uit Nijmegen aangemaakt. Van hersenscans, genen en ontstekingswaardes tot smartwatchmetingen en koopgedrag. Vervolgens kunnen Nijmeegse onderzoekers samenwerken aan de vraag wat nu een “gezond brein” maakt. op 'Ik onderzoek mee' kunt u aangeven welke onderzoeksvragen de onderzoekers volgens u moeten uitwerken.
1. Is deelname aan Ik onderzoek mee veilig?
Alle verzamelde informatie wordt anoniem verwerkt en vertrouwelijk opgeslagen op een beveiligde server bij SURFsara. Alleen de onderzoekers per specifiek project en/of vragenlijst hebben toegang tot de anonieme informatie. Ze zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren. De onderzoeksgegevens worden gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. Ze worden niet met derden gedeeld of gebruikt voor commerciële doelen. Lees voor meer informatie de Privacyverklaring van deze website.
2. Wordt mijn e-mailadres gebruikt?
3. Ik wil niet meer meedoen aan het onderzoek. Wat nu?
U kunt stoppen wanneer u wilt, zonder dat u daarvoor een reden hoeft op te geven. De onderzoekers mogen uw antwoorden op de vragen/stellingen gebruiken, tenzij u aangeeft dit niet te willen. U heeft het recht om uw toestemming op ieder moment weer in te trekken door uw deelname te beëindigen. Dit doet u bij 'Mijn profiel'. Uw aangedragen vragen/statements kunnen niet verwijderd worden, omdat andere deelnemers hier antwoord op hebben gegeven.
1. Waarom zie ik mijn ervaring of idee (vraag/stelling) niet gelijk terug in de vragenlijst?
De ervaringen en ideeën die iedereen deelt, worden niet direct op 'Ik onderzoek mee' gepubliceerd. Ze worden eerst nagekeken door een ‘moderator’ (onderzoeksmedewerker) om bijvoorbeeld te voorkomen dat dezelfde ervaringen of ideeën worden gedeeld of ongeschikt zijn. Het duurt dus even voordat de ervaring die u ingetypt heeft aan de vragenlijst wordt toegevoegd.
2. Kan Ik onderzoek mee echt nieuwe inzichten opleveren?
Ja! Zeker bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is, kan de input en wijsheid van burgers leiden tot nieuwe inzichten. En zelfs bij onderwerpen die al veel besproken zijn, kunnen burgers laten weten wat belangrijk is om op te letten of wat totaal niet meer van deze tijd is. Nieuwsgierig naar een voorbeeld? Kijk maar naar de studie over voorspellende factoren van obesitas tijdens de kindertijd (zie link hieronder). Amerikanen waren gevraagd vanuit hun eigen ervaring uit hun kindertijd vragen op te stellen voor anderen. Opvoedingsstijl van ouders over eten (samen koken en praten over voeding) bleek een erg belangrijk aandachtspunt! De studie is mede uitgevoerd door de initiatiefnemer van dit platform.
3. Ik vind het lastig mijn ervaring en ideeën in een vraag om te zetten. Kan het ook anders?
4. Ik heb een wachtwoord nodig voor sommige projecten. Hoe kom ik hieraan?
Op 'Ik onderzoek mee' lopen open en besloten projecten. Aan de open projecten kan iedereen meedoen. Voor de besloten projecten heeft u een wachtwoord nodig. Soms is deelname alleen voor een speciale groep mensen bedoeld en kunt u het wachtwoord niet opvragen. In andere gevallen kunt u de projectleider mailen om het wachtwoord op te vragen.